vesti24.mk

Tag : Студена војна

СВЕТ

Шведски експерт тврди: Сите мислат дека светот е повторно во Студена војна, но всушност се вративме во многу поопасно време

Ferad Aruc
Шведскиот аналитичар ја споредил сегашната ситуација во светот со годините пред Првата светска војна и предупредил дека не се наоѓаме пред Студена војна, туку пред...
СВЕТ

Тајното “руско чудовиште” – страв и трепет за Американците (ВИДЕО)

Ferad Aruc
Често се наведува дека тестирањата се спроведуваат и денес и дека проектот не е изумрен. За време на Студената војна двете светски велесили се вооружувале...