vesti24.mk

Tag : студија

ЗАБАВА

Студија: Девојките во Германија учеле повеќе за време на пандемијата

admin
Девојките во Германија учеле позасилено и повеќе време минувале на креативни проекти отколку момчињата за време на германската блокада поради коронавирусот, но и девојчињата и...
ЗАБАВА

Топлотниот стрес станува се поголема опасност за луѓето

admin
Милион луѓе ширум светот би можеле да бидат изложени на високо ниво на топлотен стрес, опасна состојба што може да доведе до откажување на органите,...
ЗАБАВА

Студија: Во светот се шири нова подоминантна мутација на коронавирусот

admin
Според глобална студија на Европа и САД започнува да се шири нова верзија на коронавирусот која е подоминантна. Поради одредена мутација, поголема е веројатноста дека...
ЗАБАВА

Научна студија: Нагло опаѓа нивото на антитела по 2-3 месеци од оздравување од Ковид-19

admin
Нивото на антитела кај пациенти кои оздравеле од Ковид-19 паѓа нагло два до три месеци откако инфекцијата се смирува, Тоа се нагласува во студија на...
ЗАБАВА

Студија: Кога момчињата ќе влезат во пубертет зависи од мајката

admin
Возраста во која момчињата влегуваат во пубертетот е директно поврзана со времето кога нивните мајки првпат добиле циклус, покажува новата студија. Синови на мајки, кои...