vesti24.mk

Tag : Тања Каракамишева

ВЕСТИ

Каракамишева: Изборниот законик има поголема правна сила од владината уредба за прашања поврзани со изборниот процес

admin
Студент на I год.правни студии знае дека по хиерархија на правните акти Уставот е на врвот на правниот систем, потоа доаѓаат законите, па подзаконските акти,...
ВЕСТИ

Каракамишева: Силни критики за Законот за јазици од Венецијанската комисија

admin
Откако денес, на пленарна сесија, Венецијанската комисија и официјално го усвои мислењето за Законот за јазиците јавноста треба да ги знае клучните забелешки што Комисијата...
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Каракамишева: За промена на Устав, 2/3 мнозинство секогаш било и ќе биде 81 пратеник!

Ferad Aruc
Професорката Тања Каракамишева на својот Фејсбук профил напиша дека за промена на Устав, како и за сите системски закони, 2/3 мнозинство секогаш било и ќе...
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

КАРАКАМИШЕВА:По кој член од Уставот пратениците го имаат право да менува вековно име, идентитет на Македонците, државјанство, култура, историја, традиција?

Ferad Aruc
Професорката на Правниот факултет во Скопје, Тања Каракамишева смета дека власта повторно го крши правото и носи фалична одлука за распишување на референдум. Таа својот...