vesti24.mk

Tag : убод

ЗАБАВА

Ако ве касне стршлен: Многу е важно да се биде мирен и да ce реагира паметно

admin
Убодот од стршлен обично не е фатален и воглавно сето тоа завршува со благ оток кој трае неколку дена. Сепак, во некои случаи, алергиската реакција...
ЗАБАВА

За некого е привремена болка, за други е опасно по живот: Што треба да знаете за убодите од пчела?

admin
За повеќето луѓе убодот од пчела предизвикува само привремена болка и иритација на местото каде што е испуштено осилото. За други, убодот од пчела може...
ЗАБАВА

Победете ги досадните комарци: Со овие трикови ќе го ублажите убодот и чешањето

admin
Доколку обидите да ги избркате со разни апаратчиња и спрејови не ви успеат и сепак завршите со убоди од комарци по телото, овие неколку совети...
ЗАБАВА

Важни совети за алергијата на убод од пчела и симптомите кои мора да знаете да ги препознаете

admin
За повеќето луѓе убодот од пчела предизвикува само привремена болка и иритација на местото каде што е испуштено осилото. За други, убодот од пчела може...
ЗАБАВА

ВИДЕО: Убодот од комарец изгледа многу поужасно отколку што претпоставувате

admin
Комарците се најверојатно едни од најдосадните битија на планетата, тие бодат, а некои можат и да пренесат разни опасно болести. На авторот на ова видео...