vesti24.mk

Tag : Финансиска помош

ВЕСТИ

Занаетчиска комора Скопје: Доколку не се изгласа законското решение за финансиска подршка многу занаетчии ќе престанат со вршење на дејност

admin
Во услови на криза настаната поради епидемијата со Ковид-19 занаетчискиот сектор се соочува со многу предизвици. Занаетчиите се соочуваат со намалена побарувачка на занаетчиските производи...
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Министерството за транспорт и врски: Поништена постапката за финансиска помош за авиопревозници

Ferad Aruc
Министерството за транспорт и врски соопшти дека ја поништило постапката за доделување финансиска поддршка на авиопревозници, по предлог на Комисијата за спроведување на постапката, oткако...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА МАКЕДОНИЈА

ЛИСТА НА СТРУМИЧКИ КОМПАНИИ НА КОИ ИМ БЕА ДОДЕЛЕНИ ПАРИ ОД ДРЖАВАТА

Ferad Aruc
Владата им додели државна помош на 100 домашни претпријатија преку Агенцијата за странски инвестиции според Законот за финансиска поддршка на инвестиции. Меѓу нив има и...