vesti24.mk

Tag : хормони

ЗАБАВА

Зошто жените понекогаш се почувствителни на мириси? Улогата на хормони влијае на рецепторите во носот

admin
Научниците од Јагелонскиот медицински факултет во Краков објасниле дека женското тело е особено чувствително на мириси во втората фаза од менструалниот циклус. – Во оваа...
ЗАБАВА

Будење, вежбање, учење, спиење: Како да се испланира продуктивен ден според активноста на хормоните

admin
Често се зборува за важноста на хормоните и нивната рамнотежа во нашето тело – тие го контролираат нашето расположение, можноста за зачнување и други важни...
ЗАБАВА

Со овој проблем се соочуваат многу жени после пораѓање: Овие совети можат да ви помогнат!

admin
Опаѓањето на косата по породувањето е еден од најчестите естетски, но и здравствени проблеми со кои се соочуваат жените. Оваа појава ја забележале 40-50% од...
ЗАБАВА

Три напивки за регулирање на хормоните кои жените треба да ги пијат секој ден

admin
Темата за балансирано хормонално здравје со години станува сѐ поактуелна. Со тек на времето, секоја жена доаѓа во фаза кога има проблеми со регулирањето на...
ЗАБАВА

Природни пијалаци за регулирање на балансот на хормоните

admin
Стресот и модерниот начин на живеење може да предизвикаат нарушување на балансот на хормоните. Иако ако дојде до нешто такво најдобро е да посетите интернист...