vesti24.mk

Tag : Цариград

БАЛКАН ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА СВЕТ

Борбата за Автокефална Црква во Македонија е во Самиот Почеток

Ferad Aruc
Пред неколку недели Слободен печат објави вести за писмото на Вселенскиот Патријарх Вартоломеј упатено до Македонската Православна Црква како одговор на своето барање за автокефалија....