vesti24.mk

Tag : цветници

ЗАБАВА

Утре е Лазарова сабота, во недела Цветници: Што треба да знаете за овие празници кои се предвесници на Велигден?

admin
Утре е Лазарова сабота, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус. Лазарова сабота е променлив празник и секогаш се паѓа еден ден пред Цветници,...
ЗАБАВА

Во недела е Цветници: Празник на последното влегување на Исус во Ерусалим

admin
Празникот Цветници познат уште и како Цветоносна недела и Врбица, секогаш е една недела пред Велигден и се празнува во спомен на влегувањето на Исус...
ВЕСТИ

Утре е Цветници: Што треба да знаете за овој празник кој е предвесник на Велигден?

admin
Празникот Цветници познат уште и како Цветоносна недела и Врбица, секогаш е една недела пред Велигден и се празнува во спомен на влегувањето на Исус...