vesti24.mk

Tag : четка за заби

ЗАБАВА

Знаете ли колку често треба да се менува четката за заби – ова е одговорот

admin
Ако предолго ја користите четката за заби, тоа може да го загрози вашето здравје. Едно истражување открива колку често треба да ја менувате четката за...
ЗАБАВА

Колку често треба да ја менувате четката за заби?

admin
Денталната хигиена, освен правилното миење на забите и користењето на соодветна паста, вклучува и соодветна четка за заби која треба да ја менувате секој месец....
ЗДРАВЈЕ

Не сте ги измиле забите 48 часа? Еве што може да ви се случи

admin
Многу луѓе мачат мака со забниот камен – тврда наслага на површината на забите. Стоматолозите предупредуваат дека забниот камен не настанува само кај луѓето со...
Uncategorized

Дали може да се пренесе болест преку плунка?

admin
Во устата живеат стотици микроорганизми, но дали истите се пренесуваат преку плунката? Ризикот за пренесување заразни микроорганизми е многу низок бидејќи самата плунка содржи антитела...