vesti24.mk

Tag : читање

ЗАБАВА

Родители, читајте им книги на вашите деца – еве зошто е тоа важно

admin
На собир на американските педијатриски академски друштва во Сан Франциско претставено е истражување околу долготрајните позитивни ефекти на читањето во раното детство. Децата чии родители...
ЗАБАВА

ДА за книга пред спиење: Само 6 минути читање го намалува стресот за цели 68%

admin
Повеќето луѓе се љубители на книги, но заради прекумерните обврски немаат време да читаат. Покрај тоа, тука е и константната опседнатост со социјалните мрежи кои...