vesti24.mk

Tag : швајцарски алпи

СВЕТ

Драма на Швајцарските Алпи: 13.000 туристи се заробени во ски-центар во страшна снежна олуја, а ги чека и нешто полошо

Ferad Aruc
Големата снежна олуја заробила околу 13.000 туристи во Зермат, еден од најпопуларните швајцарски ски-центри. Снегот ги блокирал сите патишта и шините кои воделе до одморалиштето...