vesti24.mk

Tag : шпански грип

ЖИВОТ

100 години од болеста која ја разори планетата: Вирусот однел повеќе животи отколку Првата светска војна, луѓето умирале во страшни маки

Ferad Aruc
Оваа година, светот ќе ја одбележи стогодишнината од појавата на шпанскиот грип, најразорната епидемија во човековата историја. Шпанскиот грип однел повеќе животи отколку Првата светска...