vesti24.mk

Tag : Јужниот Пацифик

Uncategorized

Ненаселен остров во Пацификот „потопен“ со 17 тони отпадоци

admin
Малиот и ненаселен остров Хендерсон, во Јужниот Пацифик е прогласен за најзагаден со пластични отпадоци во целиот свет. Заедничкото истражување, што го спроведоа група австралиски...