vesti24.mk

Tag : јупитер

ЗАБАВА

Величествена глетка: Јупитер и Сатурн најблиску еден до друг

admin
Небото синоќа беше сцена на која се одигра средба што се немаше случено речиси 400 години. Планетите Јупитер и Сатурн беа во позиција најблиску една...
ЗАБАВА

Пресретнување на Јупитер и Сатурн првпат од 17 век, видливо од Земјата по зајдисонце

admin
Привидното меѓусебно доближување на Јупитер и Сатурн ќе биде видливо од Земјата денеска по зајдисонцето, првпат од 17. век. Двете планети, секоја околу Орбитата околу...