Видео(+18): Во масовен лов на Фарските острови убиени повеќе од 200 китови

615
1

Повеќе од 200 китови се убиени на Фарските острови во масовен лов.

Откако рибарите влегуваат во вода, таа станува црвена. На ова крвопролевање присуствувале и многу деца.

Масовниот лов или „колеж“, кај овие риболовци е еден вид на „адет“, пред старт на риболовната сезона.

извор:канал5