ВМРО-ДПМНЕ ќе формира 10 пратенички групи во Собранието

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, на брифинг со новинарите во Собранието соопшти дека поднеле допис до претседателот на парламентот за формирање 10 пратенички групи во Собранието.

Според дописот, ВМРО-ДПМНЕ бара девет од групите да бројат по пет пратеници, а една да има шест члена.

Димовски информираше дека ВМРО-ДПМНЕ ова го прави за да може да се искористи деловничкото право со можност за поголемо учество во дискусијата.

Според Деловникот, на координаторите на пратеничките групи им е дозволено да дискутираат по 15 минути и да се јавуваат за процедурални забелешки по три минути.

извор:мета

Loading...