Заев си скрати од премиерската плата за да има за граѓаните

3235

Премиерот Зоран Заев на денешната прес конференција, што е во тек, најави дека во рамките на ребалансот на буџетот најголемо кратење направил во сопствениот премиерски буџет. Според него, кратењето ќе изнесува 420 милиони денари кои биле наменети за реклами и промоции.

„Буџетот на претходните премиери само растеше“, нагласи Заев повторувајќи го предизборното ветување дека мерките што ќе ги презема ќе водат кон тоа парите од буџетот во што поголема мерка да им се враќаат на граѓаните.

Loading...