vesti24.mk
Uncategorized ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Амди: Вмровците ми аплаудираа и ми се радуваа

ECA

Ќе го кажам јавно. Јас влегувам најнормално си одам на седница, во таа толпа,многу народ имаше од двете страни, не сум знаел дека има и спротивна… Кога флегов од трговски према Жена парк, добив еден јак аплауз.

Јас си одам право накај Собрание, кога дојдов накај семафорите пред Собранието, одеднашка почнаа уа, ваму-таму, ногу вулгарно и да ме пцијат. Бев јако испровоциран и почнаа да ме пцујат, многу грдо и тоа грдо со ромски понашај, циган тоа, тоа и тоа, знали циган. И кога се свртев ја го гледам Бранко Црвенковски и тоа што го направив него лично му го направив… – вака Амди Бајрам го објаснува покажувањето на срден прст пред Собранието на 24 декември, кога се случија инцидентите во Парламентот.

Тој вели не сум го пцуел, туку му дадов она шо заслужи. Она многу културно шо требаше да му вратам… Не му доликува на еден народ кој бил претседател, премиер… На многу ниска гранка се симна…

Loading…
Loading...

Related posts