vesti24.mk
ЗАБАВА

Бидете внимателни пред Велигден: Што значат ознаките на јајцата?

ECA

Внимавајте при пазарењето на јајца, особено сега пред Велигден.

Важно е да ги знаете ознаките на јајцата, а уште поважно е да купувате од проверени места.

Јајце од типот А е свежо јајце, додека пак јајце од типот Б е наменето за индустриска преработка.

S се мали јајца, помали од 53 грама, M се средни јајца од 53 до 63 грама, L се големи јајца од 63 до 73 грама, Xl се јајца кои се големи или се од 73 грама па нагоре.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts