vesti24.mk
ЗАБАВА ТЕХНОЛОГИЈА

Вибер има нова опција, еве како може да ја користите

ECA

Ако редовно ја користите Вибер апликацијата, новата „Edit“ функција може да ви биде многу корисна. Таа овозможува да ја измените секоја пратена порака во група или поеднинечен разговор, на тој начин што едноставно ја задржувате пораката која сакате да ја измените, а потоа избирате „Edit“.

Откако ќе ја внесете измената, а овозможена е измена на целата порака, на крајот од вашиот текст од десна страна ќе пишува „Edited“, па сите кои се дел од разговорот ќе може да видат дека пораката е променета.

Лицата кои се дел од разговорот ќе ја добијат изменетата порака како нова во конверзацијата, односно како последна примена порака, а се со цел да се избегнат малверзации со изменетите пораки и нивната содржина.

Овозможено е и менување на ЈуТјуб линкови, линкови од интернет страни, слики и текст, но не е овозможена промена на „стикерите“.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts