vesti24.mk
ЗАБАВА

ВИДЕО: Банкнотите од 100 и 200 евра лесно може да се перат

ECA

Нови банкноти од 100 и 200 евра кои ќе бидат во оптек од 28 мај. Европската централна банка со нив завршува серијата наречена Европа.

Овие банкноти имаат подобрени безбедносни карактеристики и се издржливи на саекакви непогодни ситуации.

Банката сподели и видеа како ги тестира банкнотите.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts