vesti24.mk
ВЕСТИ

ВИДЕО: Скопје гори- работници асфалтираат и работат со плински боци на +31 степен

ECA

Неколку дена Скопје живее со пеколни температури. Но тоа не ги спречи локалните власти да ја пуштат механизацијата да средува главни улици и булевари.

Никој нема против градење и средување на критични точки во градот но работничките права на вработените се и те како прекршени а воедно и нивниот живот е доведен во опасност, пренесува Досие.мк

Работат со машини и асфалт кои зрачат огромна температура додека и воздухот е жежок. Сликите видеата се направени од 12 до 16 часот најжешкиот период.

Шокантно е тоа што на дел од улиците работниците работат со посебна механизација на која има монтирано плинска боца. Работничките права да оваа група граѓани се грубо прекршени бидејќи може да се работи и асфалтира и попладне кога сонцето е послабо.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts