vesti24.mk
ЗАБАВА ЉУБОВ И СЕКС

Дали лошиот бакнеж значи – нема односи?

ECA

Студија спроведена врз илјадници американски студенти открила дека паровите посветуваат големо внимание на бакнежите и бакнувањето воопшто.

Водечките жени, кои едноставно обожаваат бакнежи и врз основа на тој бакнеж одлучуваат дали да се вклучат во нешто повеќе со одреден маж. Интересно е и тоа што скоро и да нема жена која би се согласила на секс ако претходно нема бакнеж. Што долгорочно би значело дека ако нема добро бакнување со мажот, нема ни секс.

Со мажите е поинаку, тие се за секс дури и ако бакнувањето било лошо или воопшто не било. Мажите претпочитаат француски бакнеж во кој се разменува плунка, кој содржи тестостерон, што им го подига либидото.

Бакнежи против стресот

Дека бакнежот треба да не возбудува едни со други е сосема разбирливо. За време на бакнувањето, луѓето се чувствуваат добро, бидејќи за време на бакнувањето, се ослободуваат различни хемиски соединенија кои го намалуваат стресот и двете лица се зближуваат на социјално и емоционално ниво. Ова беше утврдено со истражувањето на д-р Венди Хил, кој ги проучува хормоните на стресот и меѓучовечките односи.

Открила дека за време на бакнувањето, нивото на хормони на стресот се намалува и количината за интерконекција се зголемува, пренесуваат медиумите. „Експериментални глувци“ биле студенти на американски универзитет, каде било откриено дека хормоните на стресот кај паровите кои се заедно подолго и многу се бакнуваат, е доста намален, за разлика од паровите кои се во нова врска каде почнува да опаѓа нагло.

Бакнежот е можен почеток на нова врска

Бакнежот може да биде добар показател за можна сериозна врска и интерес на мажите и жените.

Хелен Фишер, револуционерен биолог, рече неколку интересни работи за бакнежите. Таа ги подели бакнежите на три вида. Оние кои се водени од желбата за секс, кој е воден од тестостерон, до романтични љубовни бакнежи и до бакнежи со желба за сериозна врска и врска помеѓу две лица.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts