vesti24.mk
ЗАБАВА

Доколку сакате магично да ви цветат цвеќињата нема поефикасно нешто од оваа билка која само треба да ја покиснете во вода и да ги вадите истите

ECA

Доколку имате бавча или одгледувате некое растение на терасата сигурно имате проблеми со штетниците кои ги напаѓаат речиси било кој вид на растенија.

Но, доколку се одлучите да не користите хемии или мешавини кои на некој начин се штетни, тоа можете да го направите на сосема природен начин.

Се што ви е потребно е да наберете млади коприви, поточно еден килограм, помешани со 10 литри вода, истите нема потреба да се варат, туку да се остават 24 часа да киснат во водата.

Оваа мешавина им дава раст на растенијата, како и јачина на стеблата и корените, но и ги брка штетните и ситни бубачки.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts

ЗАБАВА

Доколку сакате магично да ви цветат цвеќињата нема поефикасно нешто од оваа билка која само треба да ја покиснете во вода и да ги вадите истите

ECA

Доколку имате бавча или одгледувате некое растение на терасата сигурно имате проблеми со штетниците кои ги напаѓаат речиси било кој вид на растенија.

Но, доколку се одлучите да не користите хемии или мешавини кои на некој начин се штетни, тоа можете да го направите на сосема природен начин.

Се што ви е потребно е да наберете млади коприви, поточно еден килограм, помешани со 10 литри вода, истите нема потреба да се варат, туку да се остават 24 часа да киснат во водата.

Оваа мешавина им дава раст на растенијата, како и јачина на стеблата и корените, но и ги брка штетните и ситни бубачки.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts