vesti24.mk
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

До 30 ноември отворен повикот на АМС за млади бизнисмени

ECA
До 30 ноември годинава сите млади луѓе на возраст од 19 до 29 години што сакаат да почнат сопствен бизнис, можат да аплицираат на повикот што го објави Агенцијата за млади и спорт (АМС). Условот е да достават бизнис план со што стануваат потенцијални добитници на поддршка од 440.000 денари.
По завршување на повикот, како што информира Агенцијата, бизнис плановите ќе ги оценува стручна надворешна комисија.
Секој апликант има можност да добие поддршка.
-Ги охрабруваме сите млади луѓе на возраст од 19 до 29 години кои имаат желба да почнат сопствен бизнс да аплицираат со сопствен бизнис план  на јавниот повик. Крајниот рок за поднесување апликација и бизнис план, истекува на 30 ноември 2018, соопшти АМС. 
e-max.it: your social media marketing partner
Loading...

Related posts