vesti24.mk
ВЕСТИ

Запленети недозволени риболовни средства на рекреативната зона „Акумулација Стрежево“

ECA

Во текот на изминатиот ден (18.08.2019) на подрачјето на рекреативната зона “Акумулација Стрежево” преземени се засилени мерки и активности од страна на рибочуварската служба при што се констатирани и запленети недозволени риболовни средства од познати и непознати сторители. Напоменуваме дека и во следниот период ќе се вршат интензивни контроли и за сите неправилности ќе бидат поднесени соодветни пријави преку Државниот инспекторат за земјоделство.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts