vesti24.mk
ЗАБАВА

За повеќе пари бирајте ПАРИЧНИК ВО ОВАА БОЈА: Без непотребни ситници во него!

ECA

Експертите за Фенг Шуи веруваат дека овие правила внесуваат среќа и радост во домот, но можат да влијаат и на многу аспекти од животот.

Така, тие дојдоа до заклучок дека бојата на паричникот може да влијае на тоа дали привлекуваме или одбиваме пари.

Тие издвоија една боја како особено добра, а тоа е зелената. Според Фенг Шуи, зелениот паричник ги зголемува приходите и треба да се носи што е можно почесто. Особено е добро за претприемачите, со цел полесно деловно работење и што е можно повеќе приходи од деловни активности.

Едно од правилата на Фенг Шуи што важи за сите паричници е да се биде уреден, убаво да се распределат парите и да се исфрли сè што е излишно.

Зелената е одлична, но црвената боја во никој случај не е. Според овие правила, во паричникот од оваа боја, колку и да влегуваат пари, брзо излегуваат – поточно, се троши брзо.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts