vesti24.mk
Uncategorized

ЗА СИТЕ НЕВРАБОТЕНИ: Очекувајте 4.000 евра на вашите сметки!

ECA

Агенцијата за вработување на Република Македонија денес почнува со реализација на Програмата за самовработување со неповратни средства за 2017-та година.

За потсетување, Агенцијата за вработување во согласност со најновата мерка за зголемување на вработеноста ќе додели по 4.000 евра неповратни грантови за сите невработени лица кои се пријавиле да основаат сопствен бизнис.

Јавниот повик траеше од 3-ти до 16-ти мај, а со оваа мерка е планирано да се опфатат невработени лица кои сакаат да започнат сопствен бизнис.

Имплементацијата на програмата ќе ја најават директорот и заменик директорот на Агенцијата за вработување Влатко Поповски и Арбен Зибери.

извор:вработуванје

 

Loading...