vesti24.mk
ЗАБАВА ЉУБОВ И СЕКС

Колку треба сексот да трае за да биде жената задоволена?

ECA

Досега многу истражувања се занимавале со тоа колку просечно трае сексот, а студија објавена во „Journal of Sex Research“ откри колку би требало да трае сексуалниот чин, според жените.

Според последното истражување научниците откриле дека сексот без предигра во просек трае од пет и пол до седум и пол минути. Но, жените би сакале сексот да трае прецизно од 14 до 16 минути.

Всушност, жените посакуваат предигра која трае од 11 до 13 минути, па потоа се доаѓа до минутажа која всушност е од 25 до 29 минути.

Истражувањето покажало и уште една важна работа, жените подеднакво уживаат во предиграта како и во самиот сексуален чин.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts