vesti24.mk
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ: Еве зошто најавениот инвестициски циклус на Заев и Аѓнушев од 5 милијарди евра е несериозен и нереален

ECA

Зошто најавениот инвестициски циклус на Заев и Аѓнушев од 5 милијарди евра е несериозен и нереален?, прашуваат од Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ и додаваат:

-Прво, затоа што нема никаков инвестициски план со конкретни проекти!
Второ, затоа што нема буџетирани средства за реализација!
Трето, затоа што нема дефинирано никакви извори за финансирање!
Четврто, затоа што нема определена временска рамка за имплементација!
Петто, затоа што немаат никаков капацитет за реализација на капитални проекти!.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts