vesti24.mk
ЗАБАВА ТЕХНОЛОГИЈА

Корисниците на Јутјуб го одобруваат отстранувањето на бројот „недопаѓања“

ECA

Корисниците на Јутјуб, во голем број ја одобруваат одлуката на компанијата во сопственост на „Гугл“, да го отстрани бројот „недопаѓања“ (dislikes) кај видеата.

Компанијата вели дека сè тоа е за одржување на позитивните новини и работи и заштита на создавачите на нови содржини од злоупотреба.

Заедницата на видеоплатформата, сепак, се чини, во одредена мера не се согласува и претпоставува дека „Гугл“ така сака да ги заштити поголемите бизниси (и своите) против тн. негативни „пи-ар кампањи“.   (МИА)

извор:курир.мк

Loading...

Related posts