vesti24.mk
ВЕСТИ

Мицкоски во посета на Лозово, Свети Николе и Велес, носителите на листи на средби со граѓаните

ECA

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски и носителите на листи на партијата денеска ќе остварат средби со граѓани и ќе дадат изјава за медиуми во следните населени места:

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски ќе ја посети општина Лозово во 17:00 часот, во 18:30 часот општина Свети Николе, 20:30 часот општина Велес.

Носител на ИЕ1 проф. д-р Гордана Силјановска Давкова, во 10:30 часот Промоција на книга „Македонскиот јазик – континуитет во простор и време“, пред платото на МАНУ.

Трибина „Квалитетно и модерно образование за иднината на Македонија“, говорници: д-р Гордана Силјановска Давкова, Весна Јаневска, Велика Стојкова Серафимовска, Бети Стаменкоска Трајкова, Весна Марковска, парк на светлината, општина Аеродром во 17:00 часот.

Дискусија со млади, споменик на Гемиџиите, Кеј Димитар Влахов во 19:00 часот.

Носител на ИЕ2, Владо Мисајловски, во 12:30 часот посета на Манастирот Св. Никола во село Љубанци.

Носител на ИЕ3, Игор Јанушев, посета на пазар во Велес во 11:00 часот.

Во 12:30 часот посета на спомен куќа на Кочо Рацин, во 14:00 изјава е предвидено да биде дадена изјава за медиуми.

Средба со жителите на општина Лозово во 17:00 часот.

Средба со грѓаните на општина Свети Николе локација градски плоштад во 18:30 часот.

Средба со граѓани на општина Велес во 20:30 часот.

Носител на ИЕ4, Александар Николоски, изјава за медиуми во 12:30 часот. Средба со жители локација кај О.У Никола Вапцаров Струмица во 18:30 часот.

Средба со жителите на с. Банско во 19:30 часот.

Средба со жителите на с. Куклиш локација пред домот на Културата во 20:30 часот.

Трибина со Васко Наумовски на тема „Младинска политика и меѓународни интеграции и перспективи“ во 21:30 часот.

Носител на ИЕ 6, Дафина Стојаноска, посета на Шарената Џамија во Тетово, при што е предвидено да биде дадено изјава за медиуми во 13:00 часот.

Средба со бранители во Музејот на Тетово, при што е предвидено да биде дадена изјава во 21:00 часот.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts