vesti24.mk
ЗАБАВА

НАУЧНИК ТВРДИ: Oдењето на работа пред 10 часот е тортура

ECA

Научникот Пол Кели вели дека одењето на работа пред 10 часот е модерна тортура.

Објаснува дека секој си има свој телесен „часовник“ кој е програмиран, и не може да се промени.

Ако настојуваме да се будиме порано од нашиот мозок, тогаш се бориме со тој наш „часовник“.

Тоа според Кели има одложен ефект на нашето здравје.

Будење пред 10 часот води кон телесен и емотивен стрес.

Научникот советува да се будиме природно, а не со аларм, и така ќе бидеме посреќни.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts