vesti24.mk
ЗАБАВА

Ова е омиленото име на родителите, најчесто го избираат за своето дете

ECA

Иако омилените имиња за бебиња низ земјите во светот се разликуваат, постојат меѓународни поклопувања. Една страница на интернет откри кое е најомиленото име за бебе низ целиот свет.

Во девет земји се наоѓа на прво место меѓу омилените детски имиња. Во другите 20 земји е на второ место: името Софи(ј)а! Во сите свои варијации, ова е омиленото име на родителите низ целиот свет без обзир на мајчиниот јазик. Овој заклучок е доказ од една спроведена анкета во 49 држави.

Во нашата земја, исто така ова име е застапено, а Софија означува „мудрост“.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts