vesti24.mk
ЗАБАВА

Ова име е најпопуларно во светот: Го има и во Македонија, а еве какво е неговото значење

ECA

Најпопуларното име за девојче во светот е Софија.

Токму ова име е најчесто во осум од 49 земји во светот. Мексико, Русија, Италија, Швајцарија, Естонија, Чиле и Словачка се земјите каде родителите своите девојчиња ги крстиле Софија.

Често име е и во Македонија.

Дури во 20 земји ова име се наоѓа меѓу трите популарни имиња. Софија на грчки значи мудрост, а тајната на популарноста на тоа име е што на различни јазици се изговара исто.

Софија исто така значи морална вредност и истрајност. Некои неговата популарност ја поврзуваат со познатите дами, како што се Софија Вергара и Софија Лорен.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts