vesti24.mk
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Одбиен амандманот на независните пратеници

ECA

Со 9 гласа за и 70 против, не помина амандманот на осумте пратеници од независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ.

Амандманот на независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата се однесуваше на тоа називот Северна Македонија да се употребува само за меѓународна употреба.

Премиерот Зоран Заев до пратеничката Елизабета Канческа Милевска, пред гласањето рече дека прифаќањето на ваков предлог би предизвикало нови проблеми.

Loading...

Related posts