vesti24.mk
ЗАБАВА

Повеќе нема да ви падне на памет да јадете јагоди пред да ги измиете- ова го има во днивните дупчиња

ECA

Многумина се радуваат на пролетта поради вкусните овошки кои тогаш созреваат, а предност се дава на слатките, сочни јагоди.

Меѓутоа, дали сте знаеле што се наоѓа во ситните дупчиња кои го прекриваат ова овошје.

Еден експеримент покажал дека на нивната површина главно има крлежи, кои со голо око се невидливи.

За да не ги изедете заедно со овошјето, важно е добро да ги измиете после што ќе бидат подготвени за јадење.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts