vesti24.mk
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Прв пат од нејзиното постоење етнички Албанец ќе биде дел од специјалната единица „Тигар“

ECA

Локман Селими ќе биде запишан во историјата како прв Албанец кој станал дел од Единицата за специјални задачи „Тигри“. Тој е специјалец кој на полициските сили, кој покрај тоа што ќе биде прв етнички Албанец во оваа единица, ќе биде и заменик командант, пишува Ина.

Предлогот за вклучување на Локман Селими на раководна позиција во „Тигар“, бил поднесен од заменик министерот за внатрешни работи.

Откако е формираната специјата полициска единица „Тигар“, цели 37 години досега дел од неа не бил ниту еден Албанец.

Како што пишува Ина, тој бил на работна задача на 27 април, кога беа собраниските инциденти.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts