vesti24.mk
ЗАБАВА

Работа од сништата: Најбескорисниот аеродром бара контролор

ECA

Аеродромот на островот Света Хелена бара контролор чија задача ќе биде да контролаги контролира летовите.

Оној кој ќе ја добие работата, веројатно нема многу да заморува на работа, бидејќи на аеродромот слетува само по еден авион неделно.

На островот живеат 4.500 жители, а е оддалечен на 2.800 километри од крајбрежјето на Ангола. Аеродромот веќе е прогласен за „најбескорисен аеродром на светот“.

Ненаселениот остров каде што Наполеан ги помина последнит денови од својот живот ги откри португалски морепловец.

Среќниот кандидат ќе има плата од околу 50.000 фунти, а планот да се воведат уште линии, па контролата на летовите во иднина не би требало да биде премногу досадна.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts