Uncategorized

СИТЕ СЕ ГОЛИ: Е вака се работи колегијално (Фото 16+)

ECA
Дејвид Тејлор им предложи на вработените во една маркетинг агенција да направат една акција под името Гол Петок (Naked Friday).

Со соблекувањето на облеката вработените можат да станат поблиски и ќе разговараат поискрено за идеите и ставовите што ке размрда динамичноста на работата и ќе подобри тимскиот дух.

Вработените кои беа дел од овој експеримент со голема цел рекоа дека имало притисок на почеток, посебно до моментот кога треба да се прошетате пред колегите целосно голи, но потоа се опуштиле сите и внеле дополнителна позитивна енергија.

Ова е најекстремната техника која до сега сум ја пробал за зголемување на продуктивноста на вработените во фирмите. Клучна е довербата која што ќе ја имаат еден кон друг, изјави Дејвид Тејлор.

– Беше брилијантно, сега меѓу нас веќе нема никаква бариера – Сејм Џексон главен менаџер на компанијата.

При објавување на материјали од порталот Vesti24.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.

Loading...