vesti24.mk
ЖИВОТ

Телма го сними влегувањето на српскиот разузнавач Живаљевиќ во Собранието

ECA

Ако го напишете неговото име на интернет пребарувачите, ќе ги видите неговите функции, но и контроверзии и афери. Но никаде нема да можете да најдете слика од него.
Сепак КОД стигна до овие фотографии затоа што Живаљевиж редовно се појавува на прославите на Србите во Македонија а особено на државниот празник Свети Сава, кого го празнува и Српската заедница во Макеоднија
Од макеоднските пратеници најчесто е со Иван Стоиљковиќ, претседател на Демократската партија на Србите во Македонија. Оваа слика е од свеченоста по повод празникот .
Но Живаљевиќ не се дружи само со своите. Извори од безбедносните служби за КОД велат дека тој има свои пријатели и меѓу политичарите, но и со луѓе од подземјето.
Дали тие луѓе учествувале во организирањето на настаните во парламентот за сега не е познато, но евидентно е дека тој во парламентот не дошол сам. Со него бил и Стоиљковиќ.

извор:телма.мк

Loading...

Related posts