vesti24.mk
ВЕСТИ

Тони Дескоски: Северномакедонци за навек

ECA

Топката што веќе почнала да се тркала низ брдото никој не очекува дека кога ќе стигне до дното на тешката планината на нашиот идентитет, ќе се стопи и ќе исчезне. Напротив. Под таа лавина ќе останеме замрзнати Македонци под налетот на „северот“.

Ни упатствата на МНР ни колнењето на премиерот Зоран Заев, на Стево Пендаровски, Никола Димитров, Радмила Шекеринска не можат да не убедат дека историскиот договор склучен во Преспа не фрлија земја врз Македонецот и од калта изродија Северномакедонец.

Вчера за Фејсбук, денес за АФП гласаа Северномакедонците. Интересно е дека во една Фејсбук-полемика за идентитетот и неизбежната придавка „северномакедонски“ се вклучи и професорот Тони Дескоски.

За професорот Тони Дескоски, сопруг на министерката за правда Рената Дескоска, „ова е тоа што го прифативме“.

Само сега излезе на виделина. Ако некој мислеше дека може да се спречи придавка северномакедонски, дебело се измамил. Ова е трајно, за навек, коментира Дескоски.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts