vesti24.mk
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Централен регистар ќе го продолжи рокот за поднесување годишна сметка

ECA

Централниот регистар согласно пристигнатите барања, одлучи да излезе во пресрет на обврзниците за поднесување на годишна сметка и на сметководителите и да го продолжи рокот за електронско поднесување заклучно со 25.03.2021 година до 24 часот.

-Ваквата одлука за пролонгирање на рокот се носи согласно ситуацијата и мерките од Владата за заштита и превенција од вирусот covid-19, како и поради тоа што голем број од сметководителите се заболени од вирусот и не се во можност да ги запазат законските рокови. Одлуката за пролонгирање на рокот е во согласност со член 477 од Законот за Трговски друштва, соопштуваат од Централниот регистар.

Заклучно со вчерашниот ден над 90% од обврзниците веќе ја поднеле годишната сметка.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts