vesti24.mk
ВЕСТИ КУЛТУРА

Четврти број на списанието „Книжевни елементи“

ECA

Излезе четвртиот број на списанието „Книжевни елементи“, овојпат на поголем број страници и во поголем формат. Застапени се над седумдесет македонски и странски автори.

Новина е што ова списание во оваа пригода објавува и две театарски пиеси инспирирани од Ковид-19. Земја во фокусот на овој број е Хрватска со 23 застапени хрватски писатели. (МИА)

извор:курир.мк

Loading...

Related posts