vesti24.mk
ВЕСТИ

Ѓорчев: Граѓаните се генарално нездоволни од политиките на СДСМ, и на централно и на локално ниво

ECA

Дел од незадовлството e и Преспанскиот договор, но граѓаните се енорнмно нездоволни и од економијата, од кадровските политики на власта. Исто така има и огромно потфрлање на градоначалниците, пропусти на локално ниво.

Граѓаните велат ништо не се прави, не станува збор дека поминале шест месеци од локалната власт, туку за скоро две години и ништо не е направено, рече Владимир Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ говорејќи за пропустите на владата предводена од СДСМ и слабиот резултат на новната коалиција со ДУИ во првиот круг на претседателските избори.

– СДСМ во моментов вреди 240 илјада гласови, другите гласови или гласовите на коалициските партнери се околу 80 илјади. Тоа значи дека СДСМ го доживеа најмалиот број на гласови, рече Ѓорчев на гостувањето на телевизија 1. На прашањето дека навидум било лесно дека во Ново село ВМРО-ДПМНЕ ќе победи во општината на изборите за градоначалник, Ѓорчев вели: „Видете тоа е околина на Струмица, а Струмица е епицентар на северен заеивистан“.

-Се надевам дека ќе има излезност и во вториот круг. Мислам дека граѓаните знаат дека не треба да се дозволи сите власти да бидат сконцентрирани кај партиите на власта. Она што ме загрижува е иселувањето кое на степен како никогаш досега, рече Ѓорчев

извор:курир.мк

Loading...

Related posts