vesti24.mk
ЗАБАВА

7 знаци кои укажуваат дека треба да дадете отказ

ECA

Во денешно време тешко се доаѓа до работа, па така оние кои имаат работа не се откажуваат од неа, се додека не најдат нешто подобро.

Меѓутоа, постојат ситуации каде навистина е потребно да дадете отказ, а ние ви претставуваме кои се тие ситуации. Ако се пронајдете во некоја од нив, можеби е вистинското време да ја напуштите работата.

1. Непочитување и омаловажување

2.Нереален притисок да се постигнат краткорочни резултати на штета на долгорочната стратегија

3. Нееднаквост, нефер однос, фаворитизам и неправда

4. Било какво малтретирање или силеџиство

5. Недостаток на сочувствителност, ценење или поддршка

6. Претерана контрола

7. Морално сомнителни средини, недостаток на интегритет и охрабрување на неискреност

извор:курир.мк

Loading...

Related posts