vesti24.mk
ЖИВОТЕН СТИЛ

Ако немате цвеќе дома, после ова веднаш ќе купите!

ECA

Ако сте забележале дека додека поминувате во близина на цвеќарите се чувствувате некако поинаку и поубаво, немојте да мислите дека е случајно.

Неодамна едно истражување го откри можеби наједноставниот начин како да го подобрите расположението, посадете цвеќе во вашиот дом.

Докажано е дека цвеќињата кај луѓето потсетуваат на чувство на среќа и задоволство од животот, а исто така влијае на тоа како луѓето се однесуваат во одредени друштвени ситуации.

Моментално го менува нашето расположение.
Кога некој примети цвеќиња речиси во истиот момент лицето се чувствува посреќен, а на неговото лице на возбуда се појавува насмевка, што укажува на извонредно задоволство.Во истражувањето, цвеќето влијае на луѓето од сите возрасти.

Долгорочно влијае врз подобро расположение.
Луѓето кои добиваат цвеќе се помалку вознемирени, депресивни и немирни. Уживаат повеќе во се околу нив и се позадоволни сод луѓе кои не добиваат цвеќе

Помага да се создадат повеќе интимни односи со другите.
Луѓето кои се опкружени со цвеќиња се во друштвен контакт со луѓето што ги опкружуваат, а особено со нивното семејство и пријатели.

Го прави просторот полесен и создава атмосфера на гостопримство.
Повеќето луѓе ставаат цвеќе на добро видливи места, на пример во дневната соба или во ходникот. со други зборови ти внесуваат цвеќиња во својот дом каде што гостите се добредојдени.

Loading...

Related posts