vesti24.mk
ВЕСТИ

Човечко месо пронајдено во фабриките на МекДоналдс

ECA

Последните неколку години имало многу контроверзи во поглед на хранта која се служи во „МекДоналдс“. Сепак, сите ќе се согласите дека најновите шпекулации за месото се прошириле со невозможна брзина.Многу побргу од сите очекувања.

Имено, постои еден извештај кој содржи шокантно аудио признание од страна на човек тврдејќи дека „МекДоналдс“ користи човечко месо како „полнило“ во своите 100% хранливи бургери, со докажани факти дека „МекДоналдс“ бил обвинет за користење црвено месо. Овој шокантен извештај ги поттикнал инспекторите за храна на натамошни истражувања.

А она што е уште пошокантно е дека тие, наводно, во замрзнувачот на „Мекдоналдс“ во фабриката во Оклахома Сити, пронашле човечко и коњско месо. Освен тоа, инспекторите пронашле човечко месо во неколку камиони на пат за испорака на хамбургери во рестораните за брза храна.

Има и други извештаи кои укажуваат на тоа дека после прегледот на фабриката на „МекДоналдс“ како и рестораните со прехрамбени производи ширум Америка, органи на власта пронашле човечко месо во дури 90% на локациите, додека месото од коњ било пронајдено на 65% локации. Лојд Харисон, агент на ФБИ, за „Huzler“ изјавил: „Најлошо од се е што тоа не е само човечко месо, тоа е месо од дете.

Делови од тела се пронајдени ширум американските фабрики и се сметаат за премалечки за да бидат делови од тело на возрасни. Ова е навистина страшно“. Кога станува збор за канибализмот, тој настанал пред повеќе илјади години. Всушност, денес има неколку племиња кои и понатаму го практикуваат како културен култ.

извор: ekran.mk

Loading...

Related posts