vesti24.mk
СВЕТ

Човекот кој собирал 45 години пари ќе добиел инфаркт заради тоа сто слушнал во банка

ECA
Ото Андрес се посветил на собирање пари во последните 45 години.
Почнал спонтано, а потоа почнал да полни се повеќе и поголеми пластични  шишиња. Кога собирањето му се претворило во страст, Ото решил да не запира додека не наполни 5 големи шишиња. Како што пренесува ABC, не можел да запре дури и кога ја достигнал својата цел.
Секоја монета која се наоѓала во неговиот џеб, завршувал во каса.
После толку децении, решил да оди во банка со својата заштеда. Имал здраствени проблеми и проблеми со осигурувањето, па решил да стави црта  со своите пари.
Имал вкупно 15 балони полни со пари, а на службениците им биле потребни 24 часа да пребројат се. Кога конечно завршиле, цифрата се качила на 5,236 долари.
Меѓутоа, тоа не било се, покрај сите тие пари, пронашле и колекционерски примерок вреден неверојатни 2 милиони долари.
Малку е да се каже дека овој човек е пресреќен. Благодарение на ова хоби, успеа да ги плати сите здраствени услоги кои му биле неопходни, а и да му останат доволно да живее убаво до крајот на животот.
Неверојатно зар не?
Loading...

Related posts