vesti24.mk
ЖИВОТ

Дали знаете зошто јас сум секогаш среќен?

ECA

Јас сум секогаш среќен.
Дали знаете зошто?
Затоа што никогаш не очекувам ништо од никого.
Очекувањата секогаш се претвораат во болка.
Животот е краток, затоа сакај и почитувај го тој подарок кој го имаш.
Биди среќен. Смеј се.
Пред да почнеш да зборуваш – сослушај.
Пред да напишеш нешто – размисли.
Пред да потрошиш – заработи.
Пред да му нанесеш болка некому – почувствувај.
Пред да почнеш да мразиш – сакај.
Пред да умреш – ЖИВЕЈ!

извор:скопјеинфо

Loading...

Related posts